22 Eylül 2014 Pazartesi

Jang Keun Suk 장근석

Gönderen Unknown zaman: 13:26

Jang Keun Suk 장근석

Jang Keun Suk 4 Ağustos 1987'de Güney Kore'nin Chungcheongbuk ilinin Danyang ilçesinde dünyaya geldi.
Ailenin tek çocuğu olan Jang, henüz 6 yaşında çocuk model olarak çalışmaya başladı.

Çocuk model olarak işe başlaması tesadüfi olaylar sonucuydu. Ailesi yaşadıkları evi satışa çıkardıklarında eve bakmak için gelen kişi bir yetenek ajansı çalışanıydı. Küçük Jang'ı evde gören bu adam, ailesine çocuklarının yetenek ajansında çalışmasını önerdi.
Jang Keun Suk modellik yaptığı 4 yılın sonunda HBS kanalındaki 1997 yapımı 'Selling Happiness' (Haenbokeul Pabmoda) adlı sitcom dizisiyle oyunculuğa ilk adımını attı. Bundan sonra da televizyonda çocuk oyuncu olarak çalışmaya devam etti.

Ortaokul yıllarında Japon pop müziği şarkıcısı KenHirai ve Japon rock grubu L'Arc-en-Ciel'i duydu. Bu, onun Japonca'yı kendi kendine öğrenmeye başlaması için ilham kaynağı oldu.
Lisenin ilk senesinde Japonca ve İngilizce eğitimi almak için Yeni Zelanda'ya gitti. Jang Keun Suk'un bu iki dili de rahatça konuşabilmesinin nedeni Yeni Zelanda'da aldığı eğitimden kaynaklanmaktadır.



Jang Keun Suk Yeni Zelanda'da eğitimine devam etmek istiyordu fakat bir iş teklifi onu yeniden Güney Kore'ye getirdi.
                                                          
Çocuk model JKS~




Keun Suk MBC kanalının popüler sitcom dizisi 'Nonstop 4'te rol aldı. Nonstop 4'ten sonra Jang Keun Suk kendinde bir çöküş hissetti ve oyunculuğunun yetersiz olduğunu düşündü. Bundan sonra gerçek bir aktör olabilmek için kendini adamaya karar verdi.




2005 yılında SBS kanalının 'Lovers in Prague' dizisi hit oldu ve Jang bu dizide canlandırdığı 'başkanın oğlu' karakteriyle izleyicinin beğenisini kazandı.







2006 yılında Japon korku filmi olan 'One Missed Call(Cevapsız Arama) Final'da aldığı rolle sinema sektörüne geçiş yaptı. Geçmiş yıllardaki Japonca deneyimi sayesinde çekimler sırasında hiçbir problemle karşılaşmadan oyuncular ve ekiple rahatça iletişim kurabildi. Ayrıca filmde dilsiz bir çocuğu canlandıracağı için 3 ay içinde işaret dilini de öğrendi.

   Image
               










Yine 2006 yılında 'Aileen Sam' adlı bir dizide rol aldı.
Bir sonraki rolüyle tekrar TV ekranlarına dönen aktör, bu dönüşü 

KBS2 kanalının tarihi dizisi 'Hwang Jin Yi' ile yaptı. Bu dizideki performansıyla birçok bayan hayranın ilgisini kazandı. Bu dizi ile çocuk yıldızlıktan yetişkin bir oyuncu olmaya adım attı.

Ertesi yıl, rock müzik temalı 2007 yapımı bir film olan 'The Happy Life'da yer aldı. Bu filmdeki Hyeon-Ju rolü Jang Keun Suk'a hem erkeksi cazibesini göstermesi hem de müzikteki hünerlerini sergilemesi için imkan verdi.

            Image
                 The Happy Life filminden


Keun Suk 25 Şubat - 7 Ekim 2007 tarihleri arasında Super Junior'dan Heechul ile beraber SBS'nin haftalık canlı müzik programı Inkigayo'da sunuculuk yapmıştır.

2008 yılında rol aldığı MBC kanalının 'Beethoven Virus' adlı dizisi müzik konuluydu. Aktör 'Beethoven Virus' dizisinde [Kim Myung Min]'le birlikte oynama şansına sahip oldu. Aynı yıl daha önce oynadığı 'Do Re Mi Fa Sol La Si Do' adlı film vizyona girdi.
Yine 2008 yılında 'Crazy Waiting' adlı filmi vizyona girdi.
'Hong Gil Dong' adlı KBS kanalının dizisinde de Prens Lee Chang Hwi olarak rol aldı. Ayrıca 'Baby and I' adlı filmde rol aldı.



Image

Image  

Image



Keun Suk'un bir sonraki rolü 2009 yapımı gerilim filmi 'The Case of Itaewon Homicide / Itaewon Cinayeti'ydi. Bu yapımda, aktör ilk kez kötü bir karakteri canlandırdı. Ayrıca Meksika'dan gelen Kore asıllı bir turisti canlandırdığı için film boyunca İngilizce konuştu ve telaffuzunun düzgünlüğü dikkat çekti. Film [Itaewon]'da burger king restoranında yaşanmış gerçek bir olayı konu almaktadır.


Image




Itaewon Homicide Filmi

Jang Keun Suk'un asıl patlaması 2009 yapımı SBS2 dizisi You're Beautiful ile oldu. Bu dizide canlandırdığı Hwang Tae Kyung karakteri onun sadece Güney Kore'de değil diğer Asya ülkelerinde de sevilmesini sağladı.

Image
You Are Beautiful Dizisi

Jang Keun Suk'un Asya genelinde artan popülaritesi üzerine 2010 yılında ilk '[Asya Turu]'na çıktı. Japonya, Çin, Tayvan, Singapur, Malezya gibi birçok Asya ülkesini gezip çok sayıda konserler verdi. Bu konserlerine 'Cri Show' da denmektedir. Buradaki 'cri' İngilizce critical kelimesinden kısaltılmıştır ve kullanım amacı, Jang Keun Suk'un hayranlarına verdiği önemi vurgulamaktır.

Yine 2010 yılında 'Mary Stayed Out All Night' adlı dizide rol aldı. Özgür ruhlu şarkıcı Kang Mu-Gyul karaketerini canlandırdı. Bu dizide oyunculuğunu ve şarkıcılığını bir arada sergiledi.

Image





Mary Stayed Out All Night dizisi


27 Nisan 2011'de 'Let Me Cry' adlı ilk single albümünü yayınladı. Bu albümle şarkıcı olarak ilk çıkışını yapmış oldu. Daha önce dizi müzikleri ve reklam müzikleri seslendirmiş olsa da ilk kez albüm çıkarmış ve şarkıcı olarak çıkış yapmıştır. Bu albüm ilk haftasında 119,149 kopya satarak Oricon listesinin zirvesine yerleşmiştir.
Image


2011'in Nisan ayında ''The Cri Show 2011' ile Asya Turuna başlayan Jang Keun Suk Singapur, Hong Kong, Tayvan, Malezya, Tayland ve Çin (Şangay)da konserler verdi. 4 Agustos 2011'de Seul Olimpik Salonu'nda final performansını sergiledi. 'The Cri Show' sahne performanslarının yanı sıra imza günlerini ve hayran toplantılarını da kapsayan bir etkinliktir.

26 Ekim 2011'de Jang Keun Suk 'Budapest Diary' adlı bir DVD piyasaya sürdü. 'Budapest Diary' adlı bu kısa filmde Jang Keun Suk aktörlüğü kadar, senaryo yazımında, film çekiminde, çekimlerin yapılacağı yerlerin seçiminde de aktifti. Bu DVD seti içinde kamera arkası görüntüleri, fotoğraf albümü, hediyelik eşya ve orijinal poster de bulunmaktadır.

Jang Keun Suk, DJ Big Brother ile Team H adında bir grup oluşturdu ve bu grup ilk albümlerini 2011 yılında çıkardı. 'The Lounge H Vol.1' adlı bu albüm Çince ve Korece'dir. Bu mini albüm toplam 4 şarkıdan oluşmaktadır ve "Gotta Getcha" albümün klip şarkısıdır.

2011 yılı Jang keun Suk için oldukça dolu geçti. Aktör 'You're My Pet' adlı filmde rol aldı. Bu film 'Kimi wa Petto' adlı Japon mangası ve dizisinden uyarlamadır.

Image





You're My Pet  film

2012 yılında Team H olarak bu sefer Japonya'da 'Lounge H (The First Impression)' adlı albümü yayınlandı. Bu albüm 'The Lounge H Vol.1' albümünde yer alan şarkıların yanı sıra ekstra parçalar içeriyordu.

2012 yılında KBS2 kanalında yayınlanan 'Love Rain' adlı dizide oynadı. Bu dizide hem 70'li yıllardaki Seo In Ha karakterini hem 2000'li yıllardaki Seo Joon karakterini canlandırdı.

Image

Love Rain dizisi

Love Rain dizisi biterken ilk solo albümünü yayınladı. 'Just Crazy' adlı bu albüm Japonya'da 30 Mayıs 2012 yılında yayınlandı. Bu albüm ilk haftasında 88,009 kopya satarak Oricon listesinin tepesine oturdu.

Image


10 Haziran 2012'de 'Love Recipes' (Aşk Tarifleri) adlı 20 tarif içeren bir yemek kitabı çıkardı. Bu kitap sadece tariflerden oluşmuyor, ayrıca fotoğraflar ve DVD de içeriyor.
'st Wanna Have Fun' adlı albümlerini yayınladılar. Bu albüm Japonca ve Çince-Korece olarak yayınlandı.

29 Mayıs 2013'de 'Nature Boy' adlı Japonca 2. albümünü yayınladı.

Image

20 Kasım 2013'te Pretty Man adlı dizide Dokgo Ma Te karakterini canlandırmaya başladı. 

Image






~~





































~~ JKS benim en sevdiğim sanatçı.. Ben bir eel's-im, bu yüzden ilk yazımın JKS olması pekte şaşırtıcı değil, değilmi ? :) JKS'yi çok sevin, çünkü o dünyanın en iyi insanlarından biri.. Birgün onu göreceğim ve ona sıkıca sarılacağım.. Onu çok seviyorum.. Sevgiyle kalın ^_^


1 yorum:

Ilgın JKS dedi ki...

ONU GÖRÜP BEN SARILACAĞIM!

Yorum Gönder

 

Kiyopta Toki Template by Ipietoon Blogger Template | Gadget Review