22 Eylül 2014 Pazartesi

Kimbap Tarifi

Gönderen Airean Ha Neul zaman: 14:20





KİMBAP TARİFİ


MALZEMELER

Pirinç
Susam
Yosun/Asma Yaprağı
Salatalık
Havuç
Arzu edilen sebze çeşitleri(Kabak,biber vs.)
Yumurta
Sosis, sucuk, et/veya balık
Kırmızı Biber
Tuz
Amerikan servis(sarma işlemi için)





YAPILIŞI

Pirinçleri iyice yıkayıp 40-45 dk. aralığında sıcak suda bekletiyoruz.. Ancak ben pişmiş pilav severim bu yüzden pirinç pilavı yapar gibi pişirip(tabi yağsız tuzsuz..) daha fazla su ekliyorum ve daha uzun süre pişirip lapa haline getiriyorum. Pirinç hazır olduktan sonra soğumaya bırakıyoruz.Yumurtamızı omlet şeklinde iyice kızartıyoruz(arkalı-önlü).Kızarmış omleti, havucu,salatalığı veya başka kullanacağımız sebzeleri uzun şeritler halinde kesiyoruz-resimde görüldüğü gibi- Salatalık dışında diğer kullandığımız sebzeleri kızartabiliriz. Ama zevk meselesi, çiğ seviyorsanız öyle de yapabilirsiniz..




Daha sonra yosunumuzu amerikan servise yerleştirip üzerine pirincimizi yayıyoruz. Tabii Türk damak zevki giriyorsa işin içine yosun ağır gelebilir bu yüzden asma yapragı deneyebilirsiniz ama unutmamak gerekir ki Kimbapı yapan ' kim 'dir yani bizim deyişimizle yosun. Bulamam diye endişeleniyorsanız Büyük Migros-Metro gibi marketlerde bulabilirsiniz. Sonra sırasıyla yumurta,salatalık,havuç, sosis veya balık etini koyuyoruz. Damak zevkiniz susamı kabul ederse susam,pul biber ve tuzu da ekliyoruz.



Daha sonra rulo şeklinde sarıyoruz..




Kimbapımızı rulo haline getirdikten sonra dikkatlice dilimleyip resimde görüldüğü gibi tabağımıza yerleştiriyoruz..



    Dilerseniz soya sosu ile servis yapabilirsiniz, sevgiyle kalın ! :))



2 yorum:

kozmetik karne dedi ki...

Vasabi sosuyla da cok guzel olur eminim. Bloguna uye oldum:)

Airean Ha Neul dedi ki...

vasabi sosunu ilk defa senden duydum araştırdım şimdi, sanırım onunla ilgili bir yazı yazmalıyım :) Çok teşekkür ederim..:)

Yorum Gönder

 

Kiyopta Toki Template by Ipietoon Blogger Template | Gadget Review