21 Ekim 2014 Salı

T.O.P (Choi Seung Hyun / 최승현)

Gönderen Unknown zaman: 02:09


İsmi: Choi Seung-hyun (최승현)
Aynı zamanda T.O.P, Tempo, Tabi isimleriyle de bilinir.
Doğum Tarihi: 4 Kasım 1987
Doğum Yeri: Seoul, Güney Kore
Kan Grubu: B
Fiziksel Özellikleri: 181 cm boy, 65 kg
Yetenekleri: Rap, beatbox, şarkı yazma, akıcı İngilizce
Tarzı: Hip Hop, K-Pop
Mesleği: Rapper, şarkıcı, besteci, söz yazarı, beatboxer, aktör, prodüktör, model
Aktif Olduğu Yıllar: 2006–günümüz
Şirketi: YG Entertainment
Eğitim: Danguk Üniversitesi Film ve Tiyatro Bölümü

Geçmişten Günümüze T.O.P

2007–2009

Grubun albüm ve single parçalarının çıktığı süreç devam ederken T.O.P solo kariyeri için çalışmaya başladı. Nisan 2007’de Big Bang grubunun üyeleri olan Taeyang ve G-Dragon ile Lexy’in ‘Rush’ albümündeki ‘Super Flay’ single parçasında beraber çalıştı. Sonraki yaz, Red Roc’ın ‘Hello’ isimli müzik videosunda aktör olarak oynadı. Big Bang grubunun oyunculuk işine girişen ilk üyesi olarak, KBS2'nin ‘I Am Sam’ dramasında okulun en kavgacısı Chae Musin rolünde oynadı. Ayrıca 10 Kasım 2007’de MBC ‘Music Core’ da MC rolünü aldı, ertesi yılın nisan ayında istifa etti. 2008 yılında, R&B artisti Gummy ile beraber Gummy’in ‘Comfort’ albümündeki ‘I am Sorry’ şarkısı ile, emektar şarkıcı Uhm Jung Hwa’nın ‘D.I.S.C.O’ single parçası için ve ZiA’nın ‘I Only See You’ single parçası için işbirliği yaptı. Aynı yıl Dankook Üniversitesi tiyatro bölümüne kabul edildi.

T.O.P, solo kariyerini daha sonraya koyarak Big Bang grubunun tanıtım faaliyetlerine katıldı. Big Bang’in tanıtım faaliyetlerinden bir yıl sonra, Kore televizyon draması Iris dizisiyle eleştirmenlerce beğenilen katil Vick rolü ile oyunculuğa geri dönüş yaptı. T.O.P, dizinin jenerik müziği ‘Hallelujah’ şarkısı için Taeyang ve G-Dragon ile kayıt yaptı. Iris dizisinden sonra Big Bang üyesi Seungri ile beraber genç ergenlik draması ‘My 19’da rol aldı.

2010–2012

T.O.P'un oynadığı 71: Into the Fire adlı film Haziran 2010'da gösterime girdi. Onun oyunculuğu çokça iyi değerlendirme ve övgü aldı, yıl sonuna kadar da birçok aktör ödülünü kazandı. Film Güney Kore'de 2010 yılında gösterime giren ilk yapım olarak bir haftada 1 milyon kez izlendi. T.O.P ilk solo çıkışı için hazırlanmaya başladı. Ocak 2010'da Big Bang Big Show konserinde yeni solo şarkısı "Turn It Up"ı seslendirdi. YG Şirketi 14 Haziran 2010 tarihinde "Turn It Up" şarkısının teaserını yayınladı, 21 Haziran 2010'da müzik videosuyla çıkış yaptı. Teaserı Youtubeda 48 saat içinde 200.000 den fazla izlenme sayısına ulaştı. Müzik video klibi Güney Kore'de öğlen saatlerinde yayınlandıktan sonra sadece birkaç dakika içinde 1.000.000dan fazla izlenme ve binlerce beğeni aldı. iTunes'da dünya çapında şarkısı yayılan ilk Güney Koreli şarkıcı oldu. 29 Ekim 2010'da yapılan 47. Grand Bell Film Ödüllerinde Hallyu Popülerlik Ödülünü kazandı.

Kasım 2010'da YG Şirketi T.O.P ve (Bigbang) grup arkadaşı G-Dragonla "GD ve TOP" adıyla bir albüm yayınlacaklarını duyurdu. Albüm öntanıtımı Seoul'de Yeongdeungpo Times meydanında yapıldı ve dünya çapında da Youtube'dan canlı yayınlandı. Albümlerinin tanıtımı için ikili 3 şarkılarını yayınladı; "High High," "Oh Yeah," ve "Knock out." 3 şarkı da albüm içinde ön plana çıktı. "Oh Yeah" ve "High High" sırasıyla 2. ve 3 olurken zirve de "Knockout" şarkısı yer aldı ve albüm ticari başarı elde etti. Noel arifesinde yayınlanan albüm 200.000 kopya ön siparişle listelere bir numaradan giriş yaptı.

Ekim 2011'de T.O.P daha önce Japonya ve Tayvan da yayınlanan Absolute Boyfriend draması Güney Kore uyarlamasında Kim Ha Neul'la, Japon manga karakteri mükemmel robot erkek arkadaşı canlandırması için aday gösterildi. Ancak her iki aktörün ajanslarından hiçbir onaylama gelmedi. T.O.P (Bigbang) grup arkadaşı G-Dragon ile birlikte İngiliz şarkıcı Pixie Lott'un Japonca albümünde yer aldı. Şarkının adı "Dancing On My Own"dur.

T.O.P 2011 yılında Look Dergisinin kapağında yer aldı. Fotoğraf çekimi New York Brooklyn'de Ünlü fotoğrafçı Hong Jang Hyun'la yapıldı. Calvin Klein'ın kış sezonu askeri ceket ve siyah kot modelliğini yaptı. T.O.P markanın reklam filminde de oynadı.

Haziran 2012'de T.O.P aktör Jo Sung-hayla yaklaşan aksiyon filmi Alumni de oynayacağını onayladı. Yanlış anlaşılma sonucu suçlanmakta olan Kuzey Kore casusunun oğlunu canlandırdı. Kim Yoo Jung da dramada T.O.P'un küçük kız kardeşini oynadı.

2013–günümüz

Alumni filminin çekimleri bir yıldan fazla sürdü. Film çekimleri sırasında T.O.P elinden yaralandı. 21 Eylülde T.O.P cam parçaları arasında bir dövüş sahnesi çekiyordu. Elini yanlışlıkla bir cam parçasıyla yaraladı ve o gün elinin ameliyat edilmesi gerekti. Filmin çekimleri birkaç haftalığına durdu ama eline rağmen Bigbang’in Dünya Turu’na devam etti.
Filmin çekimleri 21 Ocakta, Yongin- Gyeonggi’de sona erdi. 5 aktör arasındaki dönüm noktası 21 Ocakta Yong-In, Gyeonggido’da çekilmişti. Bu T.O.P’nin küçük kız kardeşini ve arkadaşını korumaya çalıştığı önemli bir sahneydi. Ayrıca aksiyonu ve duygusallığı aynı anda yansıtmaya çalıştığı ve rol yeteneğini gösterdiği bir sahneydi. Film çekiminin sonunda başrol oyuncuları bunu bir pasta üzerindeki mumları üfleyerek kutladı. 

5 Ekimde Alumni’deki karakteriyle Busan Uluslararası Film Festivali’nin (BIFF) bir ödül töreni olan Asia Star Awards’da Rookie Ödülü’nü kazandı. Bu törende 4 kategoride aday olan tek Koreli aktördü.

15 Kasım 2013'de Doom Dada isimli bir single çıkarttı ve aynı gün müzik videosu da yayınlandı. 

• Single •

Big Boy - Since 2007 (2006)
Friend (Feat. Taeyang) - Friend, Our Legend OST (2007)
Act Like Nothing's Wrong (Feat. Kim Jieun) - Always (2007)
Hallelujah (Feat. G-Dragon & Taeyang) - Iris OST (2009)
Turn it Up (2010)
Because - 19 OST (2010)
Of All Days - GD & TOP (2011)
Oh Mom (2011)
Doom Dada (2013)

• Filmler •

Story of Men (2008)
Nineteen (2009)
71: Into the Fire (2010)
Iris the Movie (2011)
Commitment (2013)
Tazza 2 (2014)

• Diziler •

I Am Sam (2007)
Iris (2009)

• Ödüller •

  2010
47th Grand Bell Ödülleri - Hallyu Popülaritesi
Style Icon Ödülleri - Yeni Sinema İkonu 
31st Blue Dragon Film Ödülleri - En iyi Yeni Aktör
31st Blue Dragon Film Ödülleri - Popülerlik Ödülü
Max Film Ödülleri - En iyi Yeni Aktör

2011
47th Baeksang Arts Ödülleri - En iyi Yeni Aktör
47th Baeksang Arts Ödülleri - Popülerlik Ödülü

2013
17th BIFF Asia Star Ödülleri - Rookie Ödülü

• Reklam Filmleri •

North Face 
Endoser Reebok
Endoser Millet
Sunny Ten Sparkling Ade 
G-market
NII
Baskin Robbins 31
French Cafe
LG
Calvin Klein Jeans





























1 yorum:

Je Hee dedi ki...

Bloğun çok güzel takipteyim bana da beklerim :)
http://koredelisiyiz-biz.blogspot.com

Yorum Gönder

 

Kiyopta Toki Template by Ipietoon Blogger Template | Gadget Review