16 Ekim 2014 Perşembe

The Big Bang Theory

Gönderen Unknown zaman: 11:42


Yabancı diziler arasında favorim olan komedi dizisi. Her bölümünü büyük heyecanla beklerim, şimdi 8.Sezona adım attık. Bölümlerin kısa olması diziyle ilgili tek eleştirim diyebilirim :) Dizinin ilk sezon oyuncuları üzerinden bilgi vermeyi planlıyorum, diğer sezonlarda yeni üyeler katıldığı için spoiler vermek istemiyorum. İzlemeyenler olabilir.(ki izlemediyseniz hemen yeni sekmeye basın ve diziyi aratıp izlemeye başlayın) 

Dizinin konusundan bahsetmek istiyorum, en büyük zevkleri kuantum fiziğine kafa yormak olan üstün zekalı iki arkadaş, güzel bir kızla karşılaşınca ne yaparlar? The Big Bang Theory, işte o karşılaşma anında gerçekleşen büyük patlama ve sonrasını anlatan bir komedi dizisi... Okullarda "inek" olarak tabir edilen öğrencileri hatırlarsınız. Kafalarını kitaptan kaldırmazlar, derslerden daha önemli bir hadise yoktur hayatlarında ve ilerleyen yıllarda ya matematikçi olurlar ya da fizikçi. Bazıları şansı yaver giderse bilim dalında Nobel ödülü bile alabilir. Ama gelin görün ki insanlarla daha doğrusu karşı cinsle ilişkilerin denklemini bir türlü çözemezler. The Big Bang Theory, tam da böyle iki arkadaşın öyküsünü anlatıyor. Leonard ve Sheldon adlarındaki iki arkadaşın oturdukları apartmanda yan dairelerine yeni bir komşu taşınır. Adı Penny olan bu komşu güzeller güzeli bir sarışındır. Üstelik maceralı bir ilişkiden daha yeni sapasağlam ayakta çıkmıştır. Penny, zekaları gereğinden fazla ilerlemiş, ancak kızlar konusunda oldukça geri kalmış bu yeni iki komşusuna hayat hakkında öğretebileceği bir şeyleri olduğunu düşünmektedir.:) Ayrıca aynı onlara benzeyen iki arkadaşları var, Howard ve Raj.

Karakterler hakkında yorum yapacak olursam Jim Parsons'un canlandırdığı Sheldon Cooper karakteri benim favori karakterim, diziye baglanma sebebim. Sheldon, Caltech'de teorik fizikçi olarak çalışmaktadır. Alışkanlıklarına sıkı sıkıya bağlıdır, gününün her saati planlıdır. Bir şeyleri bitirme hastalıgına sahip, hiçbir şey yarım kalmamalıdır onun gözünde. Ayrıca üçlemeleriyle meşhurdur, kapıları üç kere tıklatır ve her defasında kimin kapısını tıklatıyorsa onun ismini söyler. bu hareketi Penny'i çıldırtır bir bölümde o da ona karşılık kapıyı tıklatmıştı, çok gülmüştüm (izlemek için buraya tık) Sheldon asosyallikte zirve yapmıştır. Kendisiyle dalga geçildiğini anlamaz kimseyle dalga geçemez, komik duruma düşer. Kendi tarzında yaptıgı espirilerden sonra BAZİNGA kelimesini kullanır, o an gülmekten ölebilirsiniz.(Bazinga mix'ini dinlemek için buraya tık) Diğer dört üye gibi çizgi romanları okumaya bayılır ve star trek hayranıdır. Karşı cinsten olabildiğince uzak durur. Titizlik manyagıdır. Evde bazı bölümler vardır ona aittir, ondan başka kimse oraya oturamaz. Leonardla bir ev anlaşması vardır ve her şey madde madde yazılıdır, yaptırımları mevcuttur :) Sheldon annesi ve ninesine karşı çok hassastır. Annesine karşı gelemez asla. Ninesini de çok fazla sever hatta hastalandıgında Peny'e ninesinin ona söylettiği Soft Kitty ninnisini söyletir. O da çok ayrı bir komedi ninni. (Dinlemek için buraya buraya tık). Jim Persons Sheldon karakteriyle Emmy ödül törenlerinde Komedi dalında en iyi erkek ödülünü 2009'dan beri kazanmıştır, 4 yıl üst üste.


Leonard karakterini Jhonny Galecki canlanırıyor. Onunda oyunculuğu çok iyi. Sheldon karakterine göre sosyal hayata daha çok atılmak istiyor. Karşı komşu Penny'den çok hoşlanır. Laktik aside alerjisi vardır. Nefes zorlugu çeker. Ailesinin baskılarından nefret eder, onların bilimle ugraşmaları yerine sevecen bir aile olmalarını ister her zaman. Annesi ile arası pek iyi değil, çünkü annesi tam Sheldon karakterinde bir kadın ve dünyada en iyi anlaştıgı kişi de Sheldon zaten :) Sheldon ve Leonardın annesi sürekli video baglantısı üzerinden görüşürler ve leonardın yetersizliklerinden bahsederler :)


Howard karakterini Simon Helberg canlandırıyor. Yahudi bir karakterdir. Sosyal hayata girmeyi çok dener ancak fazla heyecanı yüzünden sürekli hatalar yapar. Annesine çok bağlıdır, bir bebek gibi her şeyini annesi yapar. Howard fizikçi değil, mühendistir bu yüzden sheldon onu sürekli ezer ve zeki olmadıgını söyleyip onu aşağılar :) Gruptan Raj ile daha yakındır. 


Raj karakterini Kunal Nayyar canlandırıyor. Dizide Hintli bir karakterdir. Aksanı diziye baglanmanızda etkili olabilecek güçlü bir sebeptir gerçekten.Kadınlarla konuşamama problemi vardır. O astrofizikçidir. İleriki bölümlerde kadınlarla konuşmasına yarayacak bir şey keşfeder ama söylemem :) Grup içerisinde en eğlenceli insandır,parti organize etmeye bayılır. Ailesi hindistanda bayagı zengindir. Anne babası onunla birilerini tanıştırma peşindelerdir sürekli, onlarda bayagı komik. Video baglantısı yaparlarken izlemesi çok keyifli.. İlk sezondan beri oyunculugu harika.


Penny karakterini Caley Cuoco canlandırıyor. Leonard ve Sheldon'un karşı komsuları. İlk sezonlarda oyunculuguna ifrit olsam da sezonlar ilerledikçe kendini bayagı geliştirdi. Dizinin sarışını, partilerden,içkilerden ve erkeklerden bolca hoşlanır, cheese cake fabrikasında garsonluk yapmaktadır.


Bayagı yazmışım yahu, bir durayım zaten spoiler vermemek için bayagı ugraştım. :) Şimdi filmden replikler..
















Dizinin müziğini de çok beğeniyorum, başladığında ritim tutmamak imkansız :) ( Dinlemek için buraya tıklayın) Sadece ilk 18 saniyesi dizide kullanılsada şarkının tamamı çok güzel. 

Diziyi umarım izlersiniz, yazım tanıtıcı olduysa ne mutlu bana. Sevgiyle kalın.

0 yorum:

Yorum Gönder

 

Kiyopta Toki Template by Ipietoon Blogger Template | Gadget Review