KİMBAP TARİFİ
MALZEMELER
Pirinç
Susam
Yosun/Asma Yaprağı
Salatalık
Havuç
Arzu edilen sebze çeşitleri(Kabak,biber vs.)
Yumurta
Sosis, sucuk, et/veya balık
Kırmızı Biber
Tuz
Amerikan servis(sarma işlemi için)
YAPILIŞI
Pirinçleri iyice yıkayıp 40-45 dk. aralığında sıcak suda
bekletiyoruz.. Ancak ben pişmiş pilav severim bu yüzden pirinç pilavı yapar
gibi pişirip(tabi yağsız tuzsuz..) daha fazla su ekliyorum ve daha uzun süre
pişirip lapa haline getiriyorum. Pirinç hazır olduktan sonra soğumaya
bırakıyoruz.Yumurtamızı omlet şeklinde iyice kızartıyoruz(arkalı-önlü).Kızarmış
omleti, havucu,salatalığı veya başka kullanacağımız sebzeleri uzun şeritler
halinde kesiyoruz-resimde görüldüğü gibi- Salatalık dışında diğer kullandığımız
sebzeleri kızartabiliriz. Ama zevk meselesi, çiğ seviyorsanız öyle de
yapabilirsiniz..
Daha sonra yosunumuzu amerikan servise yerleştirip üzerine
pirincimizi yayıyoruz. Tabii Türk damak zevki giriyorsa işin içine yosun ağır
gelebilir bu yüzden asma yapragı deneyebilirsiniz ama unutmamak gerekir ki
Kimbapı yapan ' kim 'dir yani bizim deyişimizle yosun. Bulamam diye endişeleniyorsanız
Büyük Migros-Metro gibi marketlerde bulabilirsiniz. Sonra sırasıyla
yumurta,salatalık,havuç, sosis veya balık etini koyuyoruz. Damak zevkiniz
susamı kabul ederse susam,pul biber ve tuzu da ekliyoruz.
Daha sonra rulo şeklinde sarıyoruz..
Kimbapımızı rulo haline getirdikten sonra dikkatlice
dilimleyip resimde görüldüğü gibi tabağımıza yerleştiriyoruz..
Dilerseniz soya sosu ile servis yapabilirsiniz, sevgiyle
kalın ! :))
3 yorum:
Vasabi sosuyla da cok guzel olur eminim. Bloguna uye oldum:)
vasabi sosunu ilk defa senden duydum araştırdım şimdi, sanırım onunla ilgili bir yazı yazmalıyım :) Çok teşekkür ederim..:)
Vasabi sosu Japon sushi'sinin temel taşlarından birisidir...
Kimbap vasabi ile servis yapılmaz... Ama arzu edilirse yenilebilinir.
Yorum Gönder