-Ramen Malzemeleri-
1 paket ramen eriştesi
1 tane kuru soğan
300 gram kuşbaşı et
Yarım demet dereotu
Yarım demet maydanoz
1 kahve fincanı sıvıyağ
1 tane pırasa
1 tane havuç
1 tane sivri biber
1 tane kırmızı taze biber
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı kuru nane
-Ramen Tarifi-
Ramen yapımına başlarken öncelikle bir tencereye aldığımız
ramen eriştelerimizin üzerini geçecek kadar su koyalım ve haşlanmak üzere orta
ateşte pişirelim. Haşlanan ramenlerimizi kenarda bekletirken bizde tavaya
etlerimizi alıyoruz ve kavurmaya başlıyoruz. Etler suyunu çekince içerisine
ince kıyılmış kırmızıbiberi ve sivri biberi ekleyelim. Kuru soğanı yemeklik
olarak doğrayalım ve etlere ilave ederek kavurmaya devam edelim. Pırasa ve
havucu da küçük küçük doğrayalım ve etlere ilave edelim, karıştırarak
kavuralım. Etlerimizi haşladığımız ramen eriştelerimize ekleyelim ve malzemeler
karışıncaya kadar karıştıralım. Tuz, kuru nane ve istenilen her baharat
eklenerek servis yapalım. Afiyet olsun.
Tabi ki bu çok genel bir tarif, siz içine sevdiğiniz
malzemeleri katıp sevmediklerinizi çıkarabilirsiniz ^_^ Et veya tavuk size ağır
geliyorsa onların yerine tavuk/et bulyon da kullanabilirsiziniz. Ramen-Çin
eriştesi ne yazık ki her yerde bulunmuyor :( Büyük migroslarda ve Kipa marketlerinde
gördüm ben. Kipa marketlerinde ramenin bayagı bir çeşidi var :
Ayrıca bu çeşitlerin yanısıra küçük paketler içerisinde de
satılıyor ve fiyatı gayet uygun. Ben genelde ev ortamında olan biri değilim
okulum dolayısıyla yurtlarda geçiyor ömrüm :) Bu yüzden hazır olanları
kullanıyorum el mahkum :/
Evet ramen zor bulunuyor diye bu zevkimizden vazgeçecek
değiliz tabii kii :)) Aynı görevi üstlenen bir kurtarıcımız var! Çubuk makarna
~ Evet ramen yerine çubuk makarna da kullanabilirsiniz dikkat etmeniz gereken
en önemli husus normal yaptıgınız makarnadan daha fazla pişirmeniz gerektiği.
Çünkü yumuşak olması gerekiyor.
1 yorum:
akşama deneyeceğm :)
Yorum Gönder